Site şebekesine ikinci operasyon! Mesken sahiplerini tehdit eden 5 kişi yakalandı

Gündem May 05, 2023 Yorum Yok

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Esenyurt’a bir site idaresini silah zoruyla ele geçirerek 212 daireyi ‘ikiz satış’ metoduyla 785 bireye satan, konutlarını isteyen bireyleri ise tehdit eden kabahat örgütüne yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında liderliğini Çetin Ş. ile Nihat A.’nın yaptığı belirlenen organize hata örgütüne geçtiğimiz ay operasyon düzenlendi. Birinci operasyonda çete başkanlarıyla birlikte 30 kişi yakalandı.

Operasyonun akabinde çete başkanı Çetin Ş.’ye yakın bireylerin mağdurlara ulaşarak şikayetlerini geri çekmeleri gerektiğini, şikayetlerini geri çekmedikleri takdirde elektrik ve sularının kesileceği konusunda tehdit ettikleri belirlendi. Bunun üzerine Organize Cürümlerle Gayret Şube Müdürlüğü takımları, bu bireylerin yakalanması için çalışma başlattı.

Yapılan çalışmalarda 5 kuşkulu tespit edildi. Şüpheliler düzenlenen operasyonla yakalandı. Emniyetteki süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden 3’ü tutuklanırken 2 kişi ise isimli denetim koşuluyla özgür bırakıldı.

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir