Ramazan ayında yapılan 10 hata!

Gündem Eyl 16, 2023 Yorum Yok

Acıbadem Bakırköy Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz, Ramazan’ı sağlıklı geçirmek için kaçınılması gereken 10 yanılgıyı anlattı:

BUNLARA DİKKAT

-Boş mideyi bir anda çok doldurmak reflü, hazımsızlık ve mide rahatsızlıkları üzere problemlere neden olabiliyor.

-Çok sıcak tüketilen yiyecekler yemek borusunun yanı sıra ağız içinde tahriş oluşturup ağız yaralarını tetikleyebiliyor.

-Sahurla iftar ortasında her bir kilonuz için 30 ml su içmeye ihtimam gösterin.

-İftar sofrasında ve sahurda süratli yemek yemek, reflüyü tetiklediği üzere midede şişkinlik ve hazımsızlık hissine yol açıyor.

-Eğer iftar sonrası hazımsızlık ve reflü sorunu yaşamak istemiyorsanız iftarı 2’ye bölün. Orucu su ile açıp, akabinde kuru kayısı yahut hurma ile devam edebilirsiniz. Çorbadan 15-20 dakikasonra ana yemeğe geçebilirsiniz.

-Sahura kalkmazsanız gün içerisinde yorgun ve halsiz hissedebilir, kan şekerinizde düşüş ve konsantrasyon sorunu yaşayabilirsiniz.

-İftardan çabucak sonra tatlı tüketmek hazımsızlık, mide yanması, reflü ve kilo sorunu olarak geri dönüyor. Şerbetli tatlılar yerinesütlü tatlıları, şekersiz kompostoyu yahut meyve tatlılarını tercih edebilirsiniz.

-Çok baharatlı ve tuzlu yiyecekler ayrıyeten susama hissini de artırarak gün içerisinde güç anlar yaşatabiliyor.

-İftarda fast-food, kızartma, baharatlı besinler, çok karbonhidrat içeren yiyecekler tüketmek reflüyü tetiklerken, mide yanması ve hazımsızlığa yol açabiliyor. Ayrıyeten kilo alımına da davetiye çıkarıyor.

-İftardan çabucak sonra uzanmamalı ve uyumadan 2-3 saat evvel yemek yemeyi bitirmelisiniz.

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir