Açık çöpler hastalık tehlikesi oluşturabilir

Gündem Eyl 16, 2023 Yorum Yok

HANDE ATILGAN Ankara – Soğuk yanığı/ısırması ve soğuktan korunma, tetanos, beslenme ve besin hijyeni, inançlı su kullanımı, karbonmonoksit zehirlenmesi ve Alo 184 Depremzede Sıhhat Hizmet Sınırı kullanımına ait bilgilendirici görüntüler yayınlayan Bakanlık, bu defa süreksiz barınma alanlarındaki ömürleri 50. günü aşan afetzedeleri çöp idaresi konusunda uyardı.

Çocuklara dikkat!

Bakanlığın YouTube kanalından süreksiz barınma alanlarında kalan depremzedelere yönelik paylaşılan görüntüde şu ihtarlar yapıldı:

“Açık çöpler bit, pire, fare üzere kemirici vektörlerin üremesi ve salgın hastalıkların yayılması açısından büyük risk oluşturur. Süreksiz barınma alanlarına kapalı çöp kutuları yerleştirilene kadar, çöpler çukurlarda biriktirilmeli ve üstleri toprakla örtülmeli. Ortak çöp toplama alanları belirlendiğinde çöpler kesinlikle bu noktalara taşınmalı. Çöpleri günlük olarak atın. Konteyner yahut çadırlarda çöp bulundurmayın. Evsel atıklarınızı, çöp poşeti ya da kapalı kutuda, ağzı kapalı olarak biriktirin.

Evsel atıklarınızı yemek hazırladığınız yahut yediğiniz yerden uzakta biriktirin. Çöplere dokunduktan sonra en az 20 saniye boyunca su ve sabunla yıkayın. Çocukların çöp toplama alanları yahut yakınlarında oynamasına müsaade vermeyin.”

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir