8 yıl mahpus ve tahliye kararı

Gündem Eyl 16, 2023 Yorum Yok

ELİF ALTIN İstanbul – Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde kendisini ‘pratisyen hekim’ olarak tanıtan, uydurma diploma ile vazife yaptığı anlaşılınca tutuklanan ve hakkında 13 yıla kadar mahpus cezası istemiyle dava açılan 21 yaşındaki Ayşe Özkiraz’ın yargılanmasına devam edildi. Çerkezköy 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen beşinci duruşmaya tutuklu sanık SEGBİS ile bağlanırken, salonda taraf avukatları hazır bulundu. Kararını açıklayacağını söyleyen mahkeme, sanık Özkiraz’a son kelamlarını sordu.

‘Utanç duyuyorum’

Yaş gününde kendisine üzerinde ‘Çapa’nın gruru’ yazan çelenk gönderen sanık Özkiraz son kelamlarında şunları söyledi:

“Ailemden ve sizden özür diliyorum. Erkek arkadaşımın yanında statümü yüksek tutmak için kullandım çıkarttığım İntörn kartlarını. Diğer hiç bir halde kullanmadım. Dikiş süreci yaptım lakin şuurlu biçimde yaptım. Çok pişmanım, dersimi burada ziyadesiyle aldım. Biyolojik ve fizyolojik olarak çok makus durumdayım. Aileme ve kardeşlerime karşı alay konusu oldum. Ben bu durumdan utanç duyuyorum. Eğitimim ve sıhhatim için tahliyemi istiyorum.”

Kararını açıklayan mahkeme sanık Özkiraz’ın, “Özel dokümanda sahtecilik”, resmi dokümanda sahtecilik” ve “yetkisiz hekimlik cürümlerini düzenleyen kanuna muhalefet” hatalarından 8 yıl mahpus ve 18 bin TL para cezasına çarptırdı.

Mahkeme Özkiraz’ın tahliyesine karar verdi. Karar sonrası reaksiyon gösteren Özkiraz’ın avukatı müvekkiline, cezaevi çıkışında konuşmamasını telkin etti.

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir