Toplantı ve yürüyüş her yerde yapılabilir

Gündem Eyl 16, 2023 Yorum Yok

Toplantı ve yürüyüş her yerde yapılabilir. Oy çokluğu ile alınan kararda valilik tarafından belirlenen alanlar dışında miting yapılmasına müsaade verilememesinin, toplantı ve şov yürüyüşü düzenleme hakkının ihlali olduğuna hükmedildi.

Kararda 2911 sayılı Kanun’un 6. hususunun birinci fıkrasında toplantı ve şov yürüyüşlerinin her yerde yapılabileceğinin belirtildiği, hasebiyle tüm kamusal alanların, toplantı düzenlenmesi için açık olması gerektiği kaydedildi.

Kararda “Toplantı ve şov yeri olarak belirlenen yerler toplantı ve şov yürüyüşleri için hakkın kullanımını kolaylaştıracak bir alternatif olup, bu durum, bu yerler dışında toplantı ve şov yapılmasının yasaklandığı sonucunu doğurmaz” sözlerine yer verildi.

Demokratik toplum bakımından müdahalenin gerekliliği tarafından kıymetlendirme yapılmadan valilikçe belirlenen yerler haricinde toplantı ve şov yürüyüşü imkânının ortadan kaldırılması halinde bir uygulamanın toplantı ve şov yürüyüşü hakkına örtülü bir sınırlama oluşturduğu belirtildi.

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir