PSG’nin sahiplerinden Francesco Farioli planı! Yeni grubu belirli oluyor

Genel Nis 23, 2023 Yorum Yok

Şubat 2023’te Alanyaspor’dan ayrılan genç teknik adam Franceco Farioli’nin yeni kadrosu muhakkak oluyor.

TÜRKİYE KARİYERİ

Türkiye mesleğine Alanyaspor’da Teknik Yönetici Çağdaş Atan’ın yardımcısı olarak başlayan Francesco Farioli, Mart 2021’de bir diğer Üstün Lig grubu olan Fatih Karagümrük’ün yeni teknik yöneticisi olmuştu.

İstanbul grubunda başarılı bir grafik çizen İtalyan çalıştırıcının bir sonraki durağı ise daha evvelden yardımcı antrenör olarak vazife yaptığı Alanyaspor olmuştu.

Aralık 2021’den Şubat 2023’e kadar vazifede kalan Farioli, 47 maçta 1.55 puan ortalamı tutturmuştu. 34 yaşındaki çalıştırıcı vazifesini Ersun Yanal’a devrederek Akdeniz temsilcisi ile yollarını ayırmıştı.

YENİ KADROSU BELİRLİ OLUYOR

Alanyaspor’dan ayrıldıktan sonra rastgele bir kadroda misyon yapmayan Farioli için Fransız basını sürpriz bir argümanda bulundu. Foot Mercato’da yer alan habere nazaran; bir müddet evvel Paris Saint-Germain’in sahipleri tarafından satın alınan Braga’nın teknik yöneticiliği için düşünülen isim Farioli oldu.

PSG Futbol A Kadro Yönetici Yardımcısı Antero Henrique, 34 yaşındaki çalıştırıcının Braga’nın yeni teknik yöneticisi olmasını istiyor. Farioli, Türkiye mesleğine başlamadan evvel şimdilerde Premier Lig grubu Brighton’ı çalıştıran Roberto de Zerbi’nin yardımcılığını yapıyordu.

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir