Ne yaptın Zehra Güneş! Tarihi rekoru kıl hissesi kaçırdı

Genel May 13, 2023 Yorum Yok

VakıfBank, Misli.com Sultanlar Ligi 3’lük play-off’u rövanş maçında Türk Hava Yolları’nı ağırladı. Sarı-siyahlılar ikinci maçı da 3-1 kazanarak ligi 3. sırada bitirdi ve gelecek dönem CEV Şampiyonlar Ligi’nde gayret etme hakkı kazandı.

VakıfBank, Misli.com Sultanlar Ligi üçüncülük play-off’u ikinci maçında Türk Hava Yolları ile karşılaştı. Sarı-siyahlılar rakibini 3-1 mağlup ederek tipi kazanmayı başardı.

VakıfBank Spor Sarayı’ndaki gayretin birinci setinde Gabi Guimaraes 6, Zehra Güneş 4 sayı kaydederken sarı-siyahlılar 25-20’lik skorla 1-0 öne geçti. Çekişmeli geçen 2. sette VakıfBank 2 set sayısı çevirse de 27-25’lik skorla durum 1-1’e geldi. 3. sete çok güçlü bir giriş yapan VakıfBank, 12-0’lık seri yakaladı ve seti 25-12 hanesine yazdırdı. Son seti ise 25-19 alan sarı-siyahlılar müsabakayı 3-1 kazanarak Misli.com Sultanlar Ligi 3.’sü oldu.

VakıfBank’ta Paola Egonu 17 sayıyla müsabakanın en skorer ismi olurken; Gabi Guimaraes 17, Zehra Güneş ise 14 sayıyla çift hanelere ulaştı.

ZEHRA GÜNEŞ REKORU KAÇIRDI
Filenin Sultanları’nda kaptan Eda Fazilet ve Ebrar Karakurt ile bir arada çok yeterli blok savunması kuran Zehra Güneş, VakıfBank’ta bu istatistiğini devam ettirdi. Dönem boyunca toplamda 70 blok yapan Zehra, 1.09 set başı blok ortalaması tutturdu. Ulusal yıldız 8 yıldır kırılamayan rekoru 1 blok ile kaçırdı. Grup arkadaşı Kübra Akman 2015 yılında 1.1 set başına blok ortlaması yakalamış ve rekor kırmıştı.

CANSU ÖZBAY DETAYI
Normal dönemde THY ile karşılaşan VakıfBank’ta maç içinde bir durumda Cansu Özbay ve Zehra Güneş birebir anda blok yapmıştı. Daha sonrasında blok sayısı Cansu Özbay’a gitmişti. Maç sonunda o anları gülerek anlatan Zehra: Bir tane konumda Cansu ile birlikte yaptık bloğu. Cansu Fatih ağabeye dönüp ‘Aslında bu bloğun yüzde 70’ini ben yaptım’ dedi. Sonra onu Cansu’ya yazdı’ tabirlerini kullanmıştı. Zehra o maça 7 blok yaparak damga vurmuştu.

KUPA KOLEKSİYONCUSU
Milli voleybolcu Zehra Güneş, VakıfBank formasıyla 2016-17 döneminden bu yana geçen müddette kazandığı kupalarla dikkat çekiyor. Son olarak Kupa Voley’i kazanan VakıfBank’ın yıldızı, mesleğindeki 15. şampiyonluğu elde etti.

CEV ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİNDE RAKİP ECZACIBAŞI
CEV Şampiyonlar Ligi finalinden Türk ekipleri karşı karşıya gelecek. VakıfBank ile Eczacıbaşı kupayı kazanmak için Torino’da çaba edecek. Karşılaşam 20 Mayıs’ta oynanacak.

MİLLİ TAKIM AÇIKLANDI
2023 FIVB Voleybol Milletler Ligi’nde çaba edecek A Ulusal Bayan Voleybol Ekibi’nin geniş aday takımı açıklandı.

İşte A Ulusal Bayan Voleybol Grubu’nun geniş aday takımı: Aslı Kalaç, Ayça Aykaç, Ayçin, Akyol, Beyza Arıcı, Buse Ünal, Cansu Özbay, Defne Başyolcu, Derya, Cebecioğlu, Diyah Özdemir, Ebrar Karakurt, Eda Fazilet, Elif Şahin, Eylül Akarçeşme, Gizem Örge, Hande Baladın, Birincinin Aydın, Kübra Akman, Meliha Diken, Melis Yılmaz, Melissa Vargas, Neriman Özsoy, Saliha Çalışkan, Simge Aköz, Tutku Burcu Yüzgenç, Tuğba Şenoğlu İvegin, Yaprak Erkek, Yasemin Güveli, Zehra Güneş, Zeynep Sude Demirel.

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir