Mehmetçiğimiz fedakarca çalıştı

Gündem Eyl 16, 2023 Yorum Yok

ANKARA Milliyet – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Ankara Sincan’daki İnsani Yardım Tugayı’nda Mehmetçik’le iftarda buluştu. Erdoğan, iftar sonrası yaptığı konuşmada şunları söyledi:

DESTAN YAZIYOR: Tarihçiler bizim milletimiz için asker millet tabirini kullanır. Milletimizin her bir ferdinin askerliğin gerektirdiği gayret ruhuna, disipline, fedakarlığa sahip olduğunu görüyoruz, biliyoruz. Kısa yahut uzun devir askerlik tornasından geçmeyen hiçbir Türk evladı olmaz. Ordumuz, hudut güvenliğinden terörle uğraş harekatlarına, memleketler arası misyonlardan insani yardım faaliyetlerine kadar geniş bir alanda sergilediği başarılarla adeta destan yazıyor.

FİTNE ÇIKARMAK İÇİN: Son olarak 6 şubat sarsıntılarında yalnızca 3 saat içinde felaket bölgesine hareket için hazır hale gelen bu tugayımıza bağlı Doğal Afetler Arama Kurtarma Taburu, onlarca canımızı enkazından altından kurtarmıştır. Bölgedeki askeri birlikler de öteki yerlerden görevlendirilen askeri birliklerimizin de sarsıntı çalışmalarına çok değerli katkısı olmuştur. Birileri fitne çıkarmak için daima zırvalayıp dursa da, biz askerlerimizin sarsıntı bölgesinde fedakarca yürüttüğü çalışmaları çok âlâ biliyoruz. Enkaz kaldırma, yardım ve güvenlik çalışmalarında misyon alan kumandanından erine kadar tüm askerlerimize şahsım, ailem ve milletim ismine şükranlarımı sunuyorum.

GEÇMİŞİN İHMALLERİ: Geçmişin ihmalleri ve eksiklikler yüzünden ülkemizde tabi afetlere karşı hassasiyet taşıyan pek çok yerleşim yeri var. Biz bir yandan yeni yapıların bu gerçeklere uygun biçimde inşasını sağlarken öbür yandan da mevcut yapı stokumuzu yenilemenin yollarını arıyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla 3 milyon 300 bin aileyi, TOKİ konutları ile 1 milyon 200 bin aileyi inançlı ve huzurlu meskenlere kavuşturduk. Kamu binalarını da tıpkı anlayışla planlı bir biçimde yeniliyoruz.

KİMSENİN HAMASETİ YOK: Bir de siyasi ve insani tehditler var ki bu mevzuda da önemli risk altındayız. Ülkemizin dört bir tarafında siyasi krizler, çatışmalar, savaşlar, tansiyonlar eksik olmuyor. Global her krizin birinci tesir alanı merkezinde bulunduğumuz coğrafyadır. Milletimizle olan binlerce yıllık hesaplaşmalarını hala bitirememiş kimi toplumlar ve devletler bu toprakların sahibinin Türkiye olduğunu kabullenmek istemiyor. Artık kimsenin Birinci Dünya Savaşı ve Ulusal Mücadele’de olduğu üzere direkt vatanımıza saldırmaya yürekleri yok. Lakin terör örgütlerini kullanmak üzere siyasi ve toplumsal kaos denemeleri üzere ekonomik tuzaklar üzere prosedürlerle yaptıkları asimetrik taarruzlardan da asla geri durmuyorlar. Neredeyse 40 yıldır ayağımıza dolanan PKK terörü, bağrımıza bir hançer üzere saplanmaya çalışılan FETÖ ihaneti ve daha kaç sınamaları daima birlikte gördük, görüyoruz.

PARMAK ISIRTAN HAREKATLAR: Elbette biz de boş durmuyoruz. Son 20 yılda doruğuna ulaştırdığımız demokrasi ve kalkınma atılımlarımız sayesinde artık her alanda kendimize olan inancımız artmıştır.  Geçmişte kendi sonlarımız içindeki terör taarruzlarıyla bile baş etmekte zorlanırken bugün güney hudutlarımızda ve daha ötesinde dünyaya parmak ısırtan harekatlar icra ediyoruz.

Abbas ve Tebbun ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Lideri Mahmud Abbas ve Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile telefonda görüştü. Erdoğan, Abbas ile görüşmesinde Türkiye olarak Filistin’e muhtaçlık duyulan her türlü takviyesi sürdüreceklerini söz etti. Erdoğan’ın, Tebbun ile görüşmesinde ise Türkiye-Cezayir alakalarını geliştirecek adımlar ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir