Galatasaray’da Sacha Boey’dan transfer ve Fatih Terim sözleri! ‘Kulüp beni Romanya’ya satmak istedi’

Genel Nis 04, 2023 Yorum Yok

Okan Buruk idaresindeki Galatasaray’ın sağ beki Sacha Boey, ülkesinin basınına açıklamalarda bulundu. Sarı-kırmızılılarda bu dönem gösterdiği performansla Avrupa devlerini peşine takan Sacha Boey’un açıklamaları ses getirdi.

Fransız basınından L’Equipe ile röportaj yapan Sacha Boey, Galatasaray’ın kendisini satmak istediğini itiraf etti. 22 yaşındaki oyuncu tıpkı vakitte Fatih Terim’le ilgili dikkat çeken tabirler kullandı.

SEZON BAŞI KAMPINA GÖTÜRÜLMEMİŞTİ

Sezon başında gözden düşen isim pozisyonunda olan Sacha Boey, toplumsal medya hesabından paylaştığı manzara ile reaksiyon çekmişti. O günlerde müsaadeli olan ve kişisel olarak çalışmalarda bulunan Boey’nin paylaşımında fit olmadığı konuşulmuştu. Omar Elabdellaoui ve Leo Dubois’nın sakatlıkları sonrası Okan Buruk, dönemin birinci maçında Antalya deplasmanında Boey’e baht verdi. Genç oyuncu da bu talihi güzel kıymetlendirdi ve formayı bırakmadı.

Boey; adeta tabandan tepeyi gördü. Galatasaray’ın yurt dışında gerçekleştirdiği iki dönem öncesi kampına da alınmayan genç futbolcu grupla çalışmalara ise Antalyaspor maçından iki gün evvel başladı; hazırlık maçlarında oynamadan resmi karşılaşmaya çıktı. Birinci 45 dakikada bocalayan genç futbolcu Antalyaspor uğraşının ikinci 45 dakikasından itibaren ise oyununu üste çekmeyi başarmıştı.

Yaz aylarında eski teknik yöneticisi Julien Stephan’ın Strasbourg’a istediği Sacha Boey’e son günlerde ise İtalyan takımlarından teklifler geldi. Udinese ve Monza’nın transferi için devreye girdiği Boey’nin performansı sonrasında kadroda tutulması istikametinde karar verildi.

“KULÜP BENİ SATMAK İSTEDİ”

Galatasaray’ın genç yıldızı Sacha Boey, Fransız basınına konuştu. Leo Dubois’nın transfer olduğu gün Galatasaray’ın kendisini Romanya’ya satmak istediğini belirten genç oyuncu, “”Çok âlâ bir dönem geçiriyorum fakat açıkçası dönem benim için pek düzgün başlamadı. Dönem öncesi kampa gitmemiştim, kulüp Dubois’i aldığı için beni Romanya’ya satmak istedi. 1 ay boyunca U19’da idman yaptım. Sonra Dubois ve öbür bek sakatlandı. Dönem başlamasına 2 gün kala beni geri takıma aldılar ve o günden sonra hiç birinci 11’den geriye düşmedim” dedi.

Altyapıda çıktığı idmanların daha güç olduğunu vurgulayan Sacha Boey, “U19’da çalıştığım periyotta yalnızca çalıştım, ferdî olarak çalışmalarımı sürdürdüm. Fizikî olarak öteki oyunculardan neredeyse daha hazırdım. U19 idmanları daha zorlayıcıydı zira orada herkes kendini kanıtlamak istiyor, profesyonel ekipte biraz daha rahat oluruz lakin ben ekibe döndüğümde azamî performansımı ortaya koydum. Oynamaya çok açtım. Teknik yöneticim de bunu gördü” diye konuştu.

“TÜRKİYE’YE GİTMEYE ÇOK İSTEKLİ DEĞİLDİM”

Galatasaray’a transfer olduğu süreci anlatan Sacha Boey, “İlk başta 21 yaşında Türkiye’de oynamayı ben de riskli düşündüm. Oraya gitmeye çok istekli değildim. Orada kalıp öbür bir yere de gidemeyeceğim korkusu vardı lakin araştırdım ve çok düşündüm, bunun uygun bir fırsat olabileceğini söyledim kendime. Galatasaray üzere büyük bir kulüpte gençken oynadığınızda biliniyorsunuz. Sakatlanana kadar da geçen dönem harikaydı” sözlerini kullandı.

“TERİM GÜZEL BİR ÖĞRETMENDİ”

Fransız oyuncu, Fatih Terim’le ilgili de konuştu. Fatih Terim’in güzel bir öğretmen olduğunu belirten Sacha Boey, “Geçen dönem Marsilya deplasmanındayken hocam Fatih Terim bana birinci 11’de oynayacağımı söyledim. Ben ekiple egzersiz yapmamıştım. Birinci yarı bittikten sonra hocam âlâ olduğumu ve devam edebileceğimi söyledi. Terim yeterli bir öğretmendi. 60. dakikada sakatlandım. İkinci sakatlığım da 25 Ekim’de Beşiktaş maçında oldu. Maçtan iki gün evvel. Sonra Fransa’da Clairefonteine’de tedavi oldum” dedi.

Şampiyonluk hedeflediklerini vurgulayan Sacha Boey, “Arka geriye 14 galibiyet aldık bu inanılmaz. Rekor kırdık. Umarım şampiyonluğu taraftarımıza armağan edebiliriz. Geçen yılki karmaşık dönemden sonra bu dönem şampiyon olmak beni çok keyifli eder lakin Fenerbahçe şimdi pes etmiş değil” tabirlerini kullandı.

Genç oyuncu bu döneme dair, “Kariyerimin en düzgün dönemini yaşıyorum. Beşerlerle alakam çok uygun. Hocamız çok yardımsever. Grup içinde hiçbir vakit haksız rekabete müsaade vermedi. Bize güvendiğini gösteriyor” diye devam etti.

Türkiye’de kusurların belirleyici olduğunu belirten Sacha Boey, “Türkiye’de kusura yer yok. Saha dışında da tıpkı halde. Türkiye’de medya, paparazziler önünde bile bir yanılgı yaparsan ölürsün. Kendini bu halde bitiren çok kişi var. Her şeyi düşünmek zorundasınız. Bir yere yemeğe gitmeden evvel bile ne içtiğine ne yediğine dikkat etmelisin. Manzara çok süratli yayılıyor” dedi.

Rigobert Song ile konuştuğunu vurgulayan Sacha Boey, “Dünya çapında daha çok takip edilen bir ligde yahut Fransa’da bu performansı sergileseydim öbür bir boyuta geçerdim diye düşünüyorum lakin bu ligin de Fransa’da hafife alındığını düşünüyorum. Birkaç gün evvel Rigobert Song ile yemek yedim, âlâ bir görüşmemiz oldu. Benim iki ülkem var. Bir seçim yapmak çok sıkıntı. Önümde geleceğim var. Kamerun da benim ülkem lakin oraya hiç gitmedim. Bir bağ hissetmek için evvel onu biraz keşfetmem lazım. Bakacağız. Ben her halükarda işimde güzel olmak ve en uygun tercihi yapmak için herşeyi yapacağım” açıklamasını yaptı.

Sacha Boey son olarak şu tabirleri kullandı:

“Türkiye’de iniş ve çıkışı çok net yaşadım fakat artık istikrarlıyım. Sanırım artık bir adım atmanın vakti geldi lakin neler olacağını görmek için dönem sonunun gelmesi gerekiyor. Çocukken Fransa şampiyonalarına katılıyordum. Seine-Saint-Denis Ligi’ne ve Fransa Federasyonu’na dahil oldum lakin bir nokta geldikten sonra futbol ile tenis ortasında seçim yapmak zorunda kaldım. Futbol, yaşadığım yere daha yakındı ve bu yüzden oynamak daha kolay oluyordu. Her iki sporu da eşit derecede sevdim ve sonunda futbolu tercih ettim. Kendi kendime kişisel bir sporda ilerleyemeyeceğimi kabul ettirdim fakat teniste de meslek yapabilirdim.”

DEVLERİ PEŞİNE TAKTI

22 yaşındaki sağ bek bu dönem gösterdiği başarılı performans sonrası Avrupa’dan çok sayıda kulübün radarına girdi. Serie A grupları Milan ve Roma’nın yanı sıra Fransa’dan Marsilya ve Olimpik Lyon’un Sacha Boey ile ilgilendiği öne sürüldü.

11 MİLYON EUROLUK DEĞER

Sacha Boey’nin Galatasaray ile olan mukavelesi 2025 yılının Haziran ayında bitiyor. 22 yaşındaki oyuncunun Transfermarkt bilgilerine nazaran; şimdiki piyasa bedeli ise 11 milyon euro. Genç futbolcu, sarı-kırmızılı grupta bu dönem 24 maçta oynadı. Sacha Boey bu süreçte 2 asist üretti.

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir