Galatasaray’da Okan Buruk’tan Zaniolo sürprizi! Karagümrük maçı için kararını verdi

Genel Nis 25, 2023 Yorum Yok

Süper Lig’de şampiyonluk yürüyüşüne emin adımlarla devam eden Galatasaray bu akşam Fatih Karagümrük’le kozlarını paylaşacak. Gayret öncesinde Teknik Yönetici Okan Buruk’un sürpriz bir plana sahip olduğu öğrenildi.

SAHASINDA TEK YENİLGİ

Galatasaray, Harika Lig’de bu dönem meskeninde 14 müsabakaya çıktı. Sarı-Kırmızılılar 12 galibiyet elde ederken, 1 yenilgi ve 1 beraberlik aldı. Aslan, topladığı 37 puanla bu alanda da tepede bulunuyor. Cim Bom alanında son olarak Kayserispor ile oynadığı gayretten 6-0’lık skorla galip ayrıldı.

Galatasaray ayrıyeten ligde Nef Stadyumu’nda son 13 maçta yenilmezken, son 10’undan da galip ayrıldı. Sarı-Kırmızılılar, meskeninde yalnızca 2. haftada Giresunspor’a 1-0’lık skorla mağlup oldu.

LİGİN EN AZ GOL YİYEN TAKIMI

Cim Bom, ligde bu dönem oynadığı 28 müsabakada kalesinde 20 gol gördü. Sarı-Kırmızılılar, bu alanda en az gol yiyen ekip pozisyonunda bulunuyor. Okan Buruk’un takımı, 12 maçta da kalesini gole kapadı. Aslan ayrıyeten kaydettiği 64 golle de Fenerbahçe’nin akabinde en çok gol atan ikinci grup olarak yer alıyor.

GALATASARAY’DAN BÜYÜK ÜSTÜNLÜK

Fatih Karagümrük ile Galatasaray, bugüne kadar ligde 17 kere rakip oldu. Sarı-Kırmızılılar 11 kez alandan galip ayrılırken, Kırmızı-Siyahlılar ise 2 sefer rakibini mağlup etti. 4 müsabaka ise berabere sona erdi. Rekabette Galatasaray 32 defa ağları havalandırırken, Karagümrük ise 13 gol sevinci yaşadı. İki kadro ortasında ligin birinci yarısında Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan maçı Galatasaray 2-0 kazanmıştı.

PIRLO’NUN KALECİ SIKINTISI

Karagümrük’te Galatasaray maçı öncesi kaleci sorunu devam ediyor. Ümraniye maçının 25. dakikasında sakatlanıp oyundan çıkan Batuhan Şen’in tedavisi devam ediyor ve durumu maç saatine hakikat netleşecek. Genç eldivenin iğneyle oynatılma ihtimali üzerinde duruluyor. Yedek kaleci Viviano ise uzatma anlarında gördüğü sarı kart nedeniyle cezalı. Galatasaray’a karşı 3. kaleci Cem Kablan’ın oynatılması da seçenekler ortasında. 23 yaşındaki kaleci bugüne kadar yalnızca 1 defa resmi uğraşa çıktı.

BARIŞ ALPER KART CEZALISI

Karagümrük maçında Barış Alper Yılmaz sarı kart cezasından ötürü forma giyemeyecek. Genç futbolcu, deplasmanda oynanan Alanyaspor çabasında sarı kart görerek cezalı duruma düşmüştü.

12 GOL ATTI, 1 GOL YEDİ

Aslan’ın amacı, bir yenilmezlik serisine daha imza atarak şampiyonluğa ulaşmak. Üstelik, birinci yarıda kayıp geçen 3 haftayı bu defa galip tamamlayan Cim Bom, Karagümrük karşısına yeni bir seriyle çıkacak. Galatasaray bu son serisinde 12 gol kaydederken, kalesinde yalnızca 1 gol gördü.

DERBİ ÖNCESİ SARI ALARMI

Galatasaray’da Karagümrük maçı öncesinde 4 futbolcu sarı kart hududunda bulunuyor. Boey, Oliveira, Icardi ve Kerem kart hududunda yer alıyor. Bu 4 futbolcu bugün Karagümrük karşısında sarı kart görmeleri durumunda 32. haftada deplasmanda oynanacak Beşiktaş derbisinde forma giyemeyecek.

ZANIOLO SÜRPRİZİ

Icardi’nin oynamaması halinde santrforda 1. aday Gomis. Lakin Okan hocanın, son taktik provada ileri uçta Zaniolo’yu denediği öğrenildi. İtalyan yıldız sürpriz bir biçimde maça santrfor durumunda başlayabilir. Bu durumda Gomis ikinci yarıda yeniden atılım oyuncusu olarak kullanılacak.

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir