Fuat Oktay’dan muhalefete: Bunlarınki mevsimlik milliyetçilik

Gündem May 22, 2023 Yorum Yok

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Sincan’da Çorumlularla bir ortaya geldi. Oktay, burada yaptığı konuşmasında “Ankara’dan milletvekili seçimlerinde AK Parti’yi birinci parti yaptınız. Artık ikinci cinse, 28 Mayıs’a yürüyoruz. İnşallah sizlerin dayanağıyla Recep Tayyip Erdoğan’ı rekor bir oyla bir kere daha Cumhurbaşkanı seçeceğiz. Biliyoruz ki Çorumlu direkt şaşmaz. İkinci tıpta da Cumhurbaşkanımıza sahip çıkarak, ‘Doğru adamla yola devam’ diyeceğiz” diye konuştu.

Muhalefeti eleştiren Oktay, “14 Mayıs seçim sürecinde olan biteni bütün açıklığıyla gördünüz. Bu Yedili Maşa’nın kimlerle işbirliği yaptığını, kimlerden talimat aldığını, ne cins sapkınlıklarını savunduğunu gördünüz. Ne dediler; 15 Temmuz’da bu ülkenin tankını, askerini, silahını millete çevirenleri hür bırakacaklarını söylediler mi? Söylediler! Devletin içinden temizlediğimiz bu FETÖ’cüleri yine devlet takımlarına alacaklarını söylediler mi? Söylediler. Türkiye’nin güneyinde kurulmak istenen terör koridoruna karşı bölgede vazife yapan Türk askerini oradan çekeceklerini söylediler mi? Söylediler. Afrin’den çıkacağız dediler mi? Dediler. LGBT’ye dayanak olacaklarını söylediler mi? Söylediler. Diyarbakır’da 51 Kürt kardeşimizin vefatına sebep olan Demirtaş’ı özgür bırakacaklarını söylediler mi? Söylediler. Benim Çorumlu hemşehrimin ağzıyla değil, terör örgütlerini müttefik diye yutturmaya, pazarlamaya çalışanların ağzıyla konuşuyorlar” biçiminde konuştu.

Parti programlarından bahseden Oktay, “Aile Müdafaa Kalkanı Programı’yla konut hanımlarının emekliliğine dayanak sağlayacağız. Kuracağımız Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz. Aileyi ve çocuğu tehdit eden her türlü olumsuz eğilimlere karşı faal bir halde gayret etmeye devam edeceğiz. Yükseköğrenimdeki gençlerimize cep telefonu ve bilgisayar alırken vergi muafiyeti sağlayacağız. Gelir düzeyi taban hayat standardının altında hane bırakmayacağız. Bunun için, Gelir Tamamlayıcı Aile Takviye Sistemi’ni hayata geçireceğiz. Biliyorsunuz taban fiyata ocak ayı başında yüzde 55 üzere rekor bir artırım yaparak 8500 liraya yükseltmiştik. Kamu emekçilerimize ise yüzde 45 artırım yapılarak en düşük emekçi maaşını 15 bin lira düzeyine artırmıştık. Bunların yanı sıra, en düşük kamu vazifelisi maaşını Temmuz ayından geçerli olmak üzere 22 bin lira düzeyine yükselteceğimizi açıklamıştık” tabirlerini kullandı.

Çorumlular ile buluşmasında muhalefete yüklenen Oktay, “Birinci cinste LGBT’ci, ikinci cinste muhafazakar. Birinci çeşitte FETÖ’cü, ikinci çeşitte devletçi. Birinci cinste mandacı, ikinci tıpta vatansever. Birinci tıpta Kandil’ci, ikinci tıpta milliyetçi. Bunlarınki mevsimlik milliyetçilik. Bunlarınki gündelikçi siyaset. Güneş doğduğunda söylediklerini güneş battığında inkar ediyorlar” diye konuştu.

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir